Щорічно протягом другого тижня березня відзначається Всесвітній тиждень обізнаності про сіль (у цьому році він тривав з 11 по 17 березня).
Метою Всесвітнього тижня обізнаності про сіль є залучення суспільства до зменшення кількості солі у харчовому раціоні задля покращення здоров’я.
Сіль міститься в незначній кількості в багатьох натуральних продуктах харчування – морепродуктах, м’ясі, молоці, навіть овочах і фруктах. Велику її кількість містять усі промислово перероблені продукти – консерви, сири, ковбасні та м’ясні вироби, соуси, хлібо-булочні вироби тощо. Вживання харчових продуктів із значним вмістом солі провокує затримку в організмі рідини, що в результаті підвищує артеріальний тиск. Через це збільшується ризик інсульту та інфаркту.
Саме тому в рамках тижня обізнаності у нашій гімназії пройшли години спілкування, на яких вчителі звернули увагу на зменшення вживання солі; розповіли про користь та шкоду, які вона може приносити нашому здоров'ю.